Gitarrdelar till proffs och entusiaster

Kategorier Uncategorized

Älskar du att spela gitarr och spelar nästan så att gitarren går sönder? Då är du inte ensam. Vi är också gitarrälskande musikentusiaster. Hos Dan Guitar kan du hitta alla typer av gitarrdelar du kan tänkas behöva för att förbättra ditt gitarrspelande fullständigt. De har allt från sadlar, stall, stämskruvar, och alla typer av ersättningsvaror du kan behöva för din gitarr.

Läs mer om gitarrdelar och hitta det just du letar efter på https://www.danguitar.se/.

Sadlar och stall

För de större gitarrdelarna finns sadlar, stall, och stallpinnar redo för dig.

Sadlar

Hos Dan Guitar kan du hitta olika slags sadlar till elgitarr, spanska gitarrer, akustiska gitarrer, och andra typer av gitarrer. Bland annat kan du köpa Alice A027A sadel för spansk gitarr. Det är en högkvalitativ sadel för spansk gitarr, tillverkad av slitstark och hållbar elfenbenfärgad plast. Du kan även hitta Alice A026A sadel för western-gitarr.

Stall

Bland stallen till din gitarr kan du köpa Alice A026C stall till westerngitarr. Det är ne högkvalitativ bro för westetrngitarr. Även denna är tillverkad av slitstark och hållbar elfenbenfärgad plast.

Stallpinne

Om du behöver en stallpinne rekommenderar vi Alice AL-A021IVY stallpinnar till gitarr. Den kommer i krämfärg, och är en kvalitetsbaron för din westerngitarr.

Stämskruvar och plektrumskydd

Mellanstora delar såsom stämskruvar, plektrumskydd, och potentiometrar finns det gott om hos Dan Guitar. 

Stämskruvar

Du kan välja mellan lösa stämskruvar med eller utan mekanik. Bland annat kan du hitta stämskruvar av märket Alice. Se till exempel Alice AS-016L stämskruv med litet huvud, vänster. Det är en förkromad stämskruv i god, robust kvalitet. Den passar till western-gitarr och el-gitarr. Montera den på vänster sida av gitarrens huvud.

Du kan även köpa Alice AOD-018CP stämskruvar till din spanska gitarr. Du köper dem i par. De är stämskruvar för klassisk gitarr i fin design och bra kvalitet. 

Fler stämskruvar från Alice är Alice AL-016L stämskruv med stort huvud. Förkromad stämskruv i god, robust kvalitet. Köp den till western-gitarr och el-gitarr. Montera den på vänster sida av gitarrhuvudet.

Plektrumskydd

Du kan köpa flera typer av plektrumskydd hos danguitar. Se till exempel Alice 025AP plektrumskydd till akustisk gitarr svart. Svart plektrumskydd som du limmar på akustisk gitarr. Du kan lätt installera den. Passar till höger gitarrer.

Potentiometer

Potentiometern påverkar ljudet i gitarren. Vill du byta ut den du har i din elgitarr och är osäker på vad du ska välja ställer vi så klart upp med goda råd! 

Köp bra potentiometer hos danguitar. Wilkinson B500K-L volym-potentiometer long. Använd den till exempel för humbucker pickup. Den är en standardmål med lång axel t.ex. för montering i en träkropp. Robust kvalitet med lång livslängd.

Små delar

Här kan du även hitta de minsta men inte minst lika viktiga delarna till din gitarr. Vi talar om knappar, skruvar, knoppar, lås och pickup switches.

Knappar

Hitta rätt knappar för dig. De gör kanske inte så mycket åt ljudet men bekvämlighet och look är ju också viktiga faktorer för att få rätt spelkänsla. Hos danguitar kan du se vilka slags knappar de erbjuder. Du kan bland annat finna Wilkinson CK-01 el-gitarr kontrol knapp metal. Tillverkad i standarddimensioner som passar alla elektriska gitarrer och elbaser.

Skruvar

Du kan även finna skruvar till gitarrer hos Dan Guitar.

Knoppar & lås

Knoppar till axelband samt ”straplocks” som låser fast bandet så du inte behöver oroa dig för att gitarren dimper i golvet under de mest hängivna riffen. Se det stora urvalet hos danguitar!

Pickup switch

Pickup switch – här på sidan ser du vårt urval av nya switches. Köp till exempel Wilkinson TS-MBT pickup switch. 3-vägs pickup som du kan använda till exempel i elektriska gitarrer av Les Paul och SG typ.