Möt mig – filmskaparen och motorcykelälskaren

Kategorier Film, Intressen, Livsstil, Motor, Resa

Tjenare! Daniel Johansson här.

Jag vill gärna berätta lite om mig själv i mitt första inlägg och jag tänkte börja med att berätta lite om mitt jobb som regissör och filmproducent. Som en ren hobby började jag skriva manuskript till filmer när jag var 15 år. Jag var en kreativ kille redan då och jag kunde enkelt komma på berättelser i huvudet. Ibland var jag huvudrollen i mina egna fantasier men idag föredrar jag att stå bakom kameran. Det finns många olika delar och områden i mitt jobb. En del av rollen som filmskapare innebär att skriva ett manuskript vilket kommer väldigt naturligt för mig. Jag har alltid skrivit dagbok och texter när jag var yngre, dock slutade jag för några år sedan. Jag antar att bloggen blir som en ersättare för dagboken. En annan del av att vara filmskapare är att regissera filmen. Detta är något jag tycker är oerhört roligt men också något jag har jobbat hårt för då det inte alltid har känts lätt att säga till folk vad dem ska göra eller hur dem ska agera.

Mitt intresse för motorer och motorcyklar har jag haft sedan jag var liten. Detta har orsakats av att min pappa är mekaniker och ofta tog med mig och min bror till jobbet. Jag och min bror delar därför samma intresse när det gäller motorcyklar och vi köpte vår första gemensamma motorcykel när jag var 20 och min bror 18. Idag har vi turen att äga en var, vilket självklart är roligare då vi nu ofta åker längre turer tillsammans. Bland annat har vi åkt hela vägen ner till Spanien och Italien. Vi körde kl. 8 en morgon och var framme lagom till lunchtid dagen efter. Sen åkte vi runt och besökte olika städer och platser som våra bekanta hade rekommenderat oss. Vi var iväg i ca. 3 veckor och det är en av de bästa resorna jag gjort. Delvis för att vi åkte med våra motorcyklar men också för att det var med min bror. Jag äger en äldre Ural M70 motorcykel och min bror äger en nyare Harley. Vi har väldigt olika stilar och personlighet men ändå är vi oskiljaktiga.

Mitt nya projekt blir att åka ner till Berlin i Tyskland och uppta en kortfilm där. Jag har jobbat på manuskriptet i nästan 6 månader och är riktigt exalterad. Jag har en idé om hur slutresultatet blir men av erfarenhet vet jag att det aldrig blir helt som man tänkt sig men oftast bättre. Vi saknar fortfarande några skådespelar och några ljus- och ljud-assistenter för att bli ett fullbordat team, men jag hoppas att vi kan åka i nästa månad innan det blir för kallt och vi måste vänta till nästa år. Tyvärr kan jag inte avslöja något om filmen just nu men jag kommer dela med mig av små ögonblick från upptagningen här i bloggen, så kanske ni kan få ett hum om vad den handlar om.

Ikväll ska jag på ett event här i stan så nu måste jag göra mig klar. Kom ihåg att titta förbi snart igen då jag nästa gång kommer att skriva om hur jag fick mitt drömjobb. Ha det bra!