Hej igen!

Eventet jag var till häromdagen var intressant och roligt. Jag träffade otroligt många människor och det blev mycket senare än jag hade tänkt mig. Jag är en ganska spontan kille och tackar ofta ja till arrangemang i sista minuten. Jag planlägger sällan min tid om det inte är jobb-relaterat. Detta kan vara lite irriterande för många människor men dem som känner mig vet att det är del av min personlighet och att jag tyvärr inte kan göra något åt saken. När det kommer till mitt jobb är jag lite mer strukturerad men det beror på att jag är så otroligt passionerad omkring det jag gör och när man väl har börjat skapa sin film blir det lite som ens egna barn som man värnar om. När det gäller manuskriptet och produktionen av filmen, ligger allt i detaljerna. Det är dessa små detaljer som jag är bra till. Jag har en förmåga att skriva och uttrycka mig verklighetstroget och fånga olika nyanser i en scen eller situation. Det var en ren tillfällighet att en skådespelare från stadsteatern kom över mina texter en dag och tyckte att jag var otroligt duktig och övertygande. Det slutade med att jag skrev ett manuskript till teaterhuset i stan och det blev mitt första jobb. Jag stannade på teatern i ett par år och fortsatte att skriva manuskript. Under denna perioden i mitt liv fick jag även hjälpa till att regissera skådespelarna. Min bror som är content-skapare är van vid att jobba med kameran och en dag fick jag en idé om att vi tillsammans skulle göra en kortfilm. Det var inte min bästa skapelse men jag var ändå otroligt stolt. Sedan den dagen för 5 år sedan har jag vetat att det är detta jag vill jobba med.

Idag har jag som sagt gjort 15 kortfilmer och jobbar på min sextonde. Det kan ta allt från en månad till ett år att skriva ett manuskript men den senaste har tagit ca. 6 månader att skriva och vill ta ca. 2 månader att spela in. Själva redigeringen och klippningen av filmen brukar efterföljande ta ytterligare några veckor. Om möjligt vill jag gärna att filmen ska bli helt färdig innan jul. Oftast får jag visa mina filmer i teatersalen eller den lilla biografen på torget. Jag drömmer om att en dag få göra en långfilm. Kanske blir det mitt nästa projekt. Det är otroligt tidskrävande och det kräver många resurser men jag har ett bra nätverk och kan jag bara hitta några investerare så är det inte omöjligt. Jag har ett jätte bra team som jag jobbar med och jag tror dem är lika intresserade som jag att göra en långfilm. Att skriva själva manuskriptet kommer dock ta kanske ett år och jag kan inte börja skriva förrän jag har en riktigt bra idé. Det är och blir ett långtidsprojekt.

Nu har ni fått ett inblick i mitt jobb och hur jag landade detta drömjobb. Det skulle vara intressant att höra vad ni jobbar med eller drömmer om. Jagar ni era drömmar? Eller kanske ni redan har ert drömjobb? Skriv gärna en kommentar och berätta. Ha det bra så hörs vi snart igen!